blog banner

Minun maani!

Hyvää Itsenäisyyspäivää Suomi! Maa joka lastani puolustaa ja häntä kehdossa suojaa on minun maani Maa joka opetti ( minut) lentämään olemaan yksilö ja ihminen ei vain isänmaallinen pilvi on minun maani – pohjoinen Maa missä hengitän pohjoisen viisautta ja valkoista valoa ylleni saan pukea on minun maani – valkeuden

Read More

Atdhedashuria!

Atdhedashuria është ndërgjegja e kombit, C`do të ishte njeriu pa atdhedashuri? Një kaktus i vetmuar saharasë një ëndërr e fikur galaksisë. një fjalë e lagur plot ironi! C`do të ishte njeriu pa zë, pa ngjyrë, pa mushkri pa eshtrat e të parëve, pa këngën e martirëve, pa sy, pa tregime pa vdekje e suksese? C`do […]

Read More

Cdo gjë përreth ndryshon!

Shikojini yjet kur nata fillon të bjerë, vureni veshin akselit të tokës të dëgjoni zgjuarsinë e natyrës, dëgjoni sesi planetet e duan njëri – tjetrin, dëgjojeni hapin e milingonave tek ndërtojnë diga qytezash, dëgjojeni korin e cicërimave të zogjve kur zbukurojnë qiellin, shikojeni ajrin sesi ndryshon natyrës, ditëve me shi apo me diell, dhe zgjuarsinë […]

Read More

Cobani lab,

…dhe ndërsa simfonia e mbrëmjes afrohet ai derdh vështrimin majave të larta, me fustanella veshur sikur aty të gërmonte domethënien e qënësisë së tij. C`të jetë duke menduar vallë, të nesërmen, apo e nesërmja i duket e lodhshme? Ai ndal frymën të dëgjojë ritmin e këmborës së dashit të parë të dytit, të tretit vrapin […]

Read More

Sytë

… sytë, …kur një qytetar vjen në zyrën time, Ajo që më bie në sy janë sytë e tij, …sy që vijnë zvarrë dhomës e mezi presin të dalin menjëherë,, Si një hajdut që nuk do ta shikojnë për atë c`ka marrë, E pafolur të thonë: “erdha të marr, atë cikë pjesë që më takon, […]

Read More

Scroll Up