blog banner

Blog

Atdhedashuria!

Atdhedashuria është ndërgjegja e kombit, C`do të ishte njeriu pa atdhedashuri? Një kaktus i vetmuar saharasë një ëndërr e fikur galaksisë. një fjalë e lagur plot ironi! C`do të ishte njeriu pa zë, pa ngjyrë, pa mushkri pa eshtrat e të parëve, pa këngën e martirëve, pa sy, pa tregime pa vdekje e suksese? C`do […]

Read More

Cdo gjë përreth ndryshon!

Shikojini yjet kur nata fillon të bjerë, vureni veshin akselit të tokës të dëgjoni zgjuarsinë e natyrës, dëgjoni sesi planetet e duan njëri – tjetrin, dëgjojeni hapin e milingonave tek ndërtojnë diga qytezash, dëgjojeni korin e cicërimave të zogjve kur zbukurojnë qiellin, shikojeni ajrin sesi ndryshon natyrës, ditëve me shi apo me diell, dhe zgjuarsinë […]

Read More

Cobani lab,

…dhe ndërsa simfonia e mbrëmjes afrohet ai derdh vështrimin majave të larta, me fustanella veshur sikur aty të gërmonte domethënien e qënësisë së tij. C`të jetë duke menduar vallë, të nesërmen, apo e nesërmja i duket e lodhshme? Ai ndal frymën të dëgjojë ritmin e këmborës së dashit të parë të dytit, të tretit vrapin […]

Read More

Sytë

… sytë, …kur një qytetar vjen në zyrën time, Ajo që më bie në sy janë sytë e tij, …sy që vijnë zvarrë dhomës e mezi presin të dalin menjëherë,, Si një hajdut që nuk do ta shikojnë për atë c`ka marrë, E pafolur të thonë: “erdha të marr, atë cikë pjesë që më takon, […]

Read More

Silmät

Silmät! … Kun kansalainen astuu työhuoneeseeni, Se jolle pistän huomioni ovat hänen silmänsä, Silmiä …joka ilman tahtoa tulevat huoneeseen, ja innokkaina lähtevät välittömästi, …kuin varas joka ei halua tulla nähdyksi, sitä mitä on ottanut, Ja hiljaisuudessa sanoa: ”… ”Tulin hakemaan, sen mitä on tarkoitettu minulle, Sen pienen palan, joka pitää henkeäni elossa Ja teki minusta […]

Read More

Scroll Up