blog banner

Artikull Në Shqip

 • Pa një “Bismark”- shqiptar do të endemi kohërave duke u zënë me njëri tjetrin.
  Kanë kaluar 23- vite nga lufta e Kosovës dhe akoma nuk i jemi mirënjohës fitores dhe formimit të shtetit të pamvarur të Kosovës. Akoma nuk e kuptojmë rrugën historike të vështirë që populli shqiptar i Kosovës ka kaluar për të arritur deri aty. Harrojmë në cfarë pozite e la ballkanin largimi Turk, me një varfëri […]
 • Rrënojat e kohës!
  Pleqëria, është që sa më shumë ti ngjitesh një mali Aq më e bukur bëhet pamja që sheh, tek merr frymë. Ingrid Bergman Ashtu si c`do gjë këtij planeti edhe njeriu plaket, por e vecanta tek njeriu është se me moshën atë e lidh koha që ai ka perdorur, jetëgjatësia e tij/saj, si edhe fazat […]
 • ËNDËRRA QË MARRIN FRYMË
  NA ISHTE NJËHERË SHPRESA- na u kthye në realitet ditën e 13. qershorit 2019, me publikimin e antologjisë së poezisë së shqipfolësve në gjuhën finlandeze. Të ftuar për të prezantuar poezinë shqiptare ishin shkrimtarja dhe poetja Natasha Lako si edhe shkrimtari dhe poeti Arian Leka, të cilët më bënë krenare me profesionalizmin e tyre.Në antologji […]
 • KUJDES, CFARË LLOJ NJERIU JEMI DUKE KRIJUAR
  Sa herë e bëjmë shtëpinë lëmsh, kuptojmë që shtëpia duhet rregulluar dhe ngrihemi dhe i hyjmë me themel deri në gjëndjen tjetër kaotike. Kështu ndodh edhe me shoqëritë dhe shtetin. Kështu ka ndodhur me cdo fenomen nëpër botë ku ndërgjegja njerëzore i bën vlerave morale një lloj verifikimi dhe analize për ta rivendosur atë persëri […]
 • Be a Child again!
    Mbasi u ktheva nga vizita e fundit që pata në ishullin Gran Kanaria, u ula të shkruaj si githmonë impresionet e mia të asaj vizite. Padyshim që një veprim i tillë të bën të kujtosh edhe vizitat e mëparshme në vënde të tjera dhe shkrimet që kam pas shkruar rreth tyre. Ah sa trishtuese, […]
 • E kaluara, janë shinat e shtruar edhe për të ardhmen!
  Në një debat të facebook:ut me një sociolog shqiptar pata një koment prej tij: ” krahasimet mes Shqiperise dhe vendeve skandinave nuk na cojne ndokund”. Mbase, por unë nuk mendoj ashtu. Për të projektuar një plan mbi të ardhmen, është më mirë të bëhen krahasime me vende sa më të zhvilluara, me qëllim që edhe […]
 • Analistët shqiptarë kanë tendencë të mjegullojnë faktet!
  Eshtë bërë një pyetje e thjeshtë: ” cili nga ministrat është më i miri në opinionin tuaj”- dhe analistat ftuar në OPINION, e tallin, stërtallin, e pështjellin veshur me opinionet e tyre që ndikohen nga interesat e tyre politike. Edhe një herë: analisti flet per fakte dhe jo opinione personale. Eshtë fakt sic thotë Shehu, […]
 • A ka llogjikë për njrëzimin të harxhojë kohë me kuranin?
  A ka llogjikë për njrëzimin të harxhojë kohë me kuranin? Të bisedosh me një hoxhë, imam apo prift të duhet të flasësh me gjuhën e tyre për të diskutuar një fenomen, për ndryshe e pëson si z. Moikom Zeqo në debatin DRITARE të Rudinës. Të gjithë jo- besimtarët e fesë islame, mesiguri janë shokuar nga […]
 • Politika e edukimit trashëgimi kulturore!
  … e ngatërrova keq demokracinë me lirinë, i bëra përshesh mendimesh. i hëngra, gati sa kam vjellë, e damari në kokë u fry si baticë lumenjsh,  Madje një ditë, iu ula në atë prehrin e çjerrë nga mundimet,  Dhe prapë iu largova si e mjerë. E quajta demokracinë fallxhore, dhe prisja mrekullitë,  ia grisa dhe […]
 • Mbresat nga vizita në Shqiperi ” Qershor, 2016)
  Atdheu im i dashur, Ne emigrantët nuk e kemi fatin të të shohim rritjes tënde 365 ditë në vit, dhe kur këto 365 ditë i shumon me 25 vite, oh sa pak të ndiejmë brënda vetes. Ndoshta kjo është arsyeja që ka kohë e nuk të njoh më. Ose më mirë, ka kohë që unë […]

Scroll Up