blog banner

NDREQJE

… atë që dua të them, do ta them aq herë gabim, derisa të tërheq vemendjen tënde, e me ty të bëhem një mëndje, … Kësaj bote të cuditshme, që kurrë nuk kupton kur flet drejt Le të kapemi për dore, Unë Helenë e ti Hamlet! Le të lidhemi bregut algave me krip e pakrip, […]

Read More

(Për hir të së vërtetës)

… dhjetë herë shkruajta dicka, dhe te dhjeta herët e fshiva tekstin. Ajo që kuptova është, se nuk ka ditë më të vërtetë gjatë gjithë vitit, se dita e 365:të,  se ditëve të tjera mund të gënjehet, mund të zbukurohen mendime, mund të flitet pa vizione, mund të shuhen flakët pa shuar zjarrin, mund të […]

Read More

Atdhedashuria!

Atdhedashuria është ndërgjegja e kombit, C`do të ishte njeriu pa atdhedashuri? Një kaktus i vetmuar saharasë një ëndërr e fikur galaksisë. një fjalë e lagur plot ironi! C`do të ishte njeriu pa zë, pa ngjyrë, pa mushkri pa eshtrat e të parëve, pa këngën e martirëve, pa sy, pa tregime pa vdekje e suksese? C`do […]

Read More

Cdo gjë përreth ndryshon!

Shikojini yjet kur nata fillon të bjerë, vureni veshin akselit të tokës të dëgjoni zgjuarsinë e natyrës, dëgjoni sesi planetet e duan njëri – tjetrin, dëgjojeni hapin e milingonave tek ndërtojnë diga qytezash, dëgjojeni korin e cicërimave të zogjve kur zbukurojnë qiellin, shikojeni ajrin sesi ndryshon natyrës, ditëve me shi apo me diell, dhe zgjuarsinë […]

Read More

Cobani lab,

…dhe ndërsa simfonia e mbrëmjes afrohet ai derdh vështrimin majave të larta, me fustanella veshur sikur aty të gërmonte domethënien e qënësisë së tij. C`të jetë duke menduar vallë, të nesërmen, apo e nesërmja i duket e lodhshme? Ai ndal frymën të dëgjojë ritmin e këmborës së dashit të parë të dytit, të tretit vrapin […]

Read More

Scroll Up