blog banner

ËNDËRRA QË MARRIN FRYMË

NA ISHTE NJËHERË SHPRESA- na u kthye në realitet ditën e 13. qershorit 2019, me publikimin e antologjisë së poezisë së shqipfolësve në gjuhën finlandeze. Të ftuar për të prezantuar poezinë shqiptare ishin shkrimtarja dhe poetja Natasha Lako si edhe shkrimtari dhe poeti Arian Leka, të cilët më bënë krenare me profesionalizmin e tyre.Në antologji […]

Read More

NDREQJE

… atë që dua të them, do ta them aq herë gabim, derisa të tërheq vemendjen tënde, e me ty të bëhem një mëndje, … Kësaj bote të cuditshme, që kurrë nuk kupton kur flet drejt Le të kapemi për dore, Unë Helenë e ti Hamlet! Le të lidhemi bregut algave me krip e pakrip, […]

Read More

Kuin lintu

Sanoin vahingossa; minulla on kaksi kotimaata, Yhdessä sydän lepää, kun olen surullinen Toinen kerää kyyneleeni kerään aina, kun sataa   Yhtenä päivänä kutsuin molempia hädässä: rakkaat kotimaani, huusin, mutta ei kukaan kuunnellut Lensin, ja ilmaan jäin, Lintu, joka ei voinut laskeutua.  

Read More

Olin juoksija …

Koko elämäni olen vain juossut. Tyttönä juoksin äidiltä joka vaati ja vaati ja vaati että kasvaisin nopeammin. Onneksi minulla oli mummon lämmin syli, jossa lepäsin välillä kuin säde rankka sateen jälkeen. Rakkauden perässä en koskaan juossut, se oli ainoa asia johon en ehtinyt sillä rakkaus nappasi minut juostessani kuin saalistaja uhrinsa. Näin minä juoksin ja […]

Read More

Scroll Up